fbpx

Pomoč pri nasilju!

Kako si pomagam v primeru nasilja?

V kolikor se vam  dogaja nasilje, vam svetujemo, da si naložite  mobilno aplikacijo sos nezgode in sledite navodilom. Če ste  bili žrtev nasilja  in ne veste kako bi uveljavljali pravično odškodnino za utrpelo škodo nam pišite na info@sosnezgode.si
Pokličite nas na 031 818 216 in pomagali vam bomo!

Ali sem upravičen do odškodnine?

Poznamo Slovenski pravni red žrtvam kaznivih dejanj, ki podeljuje pravno varstvo s tem, da jim omogoča uveljavljanje odškodnine za pretrpelo škodo.
 V kolikor je škodo povzročil znani storilec, je le- ta dolžan povrniti tako materialno, kot tudi nematerialno škodo. Odškodnina se prizna, če ste utrpeli telesno poškodbo, okvaro zdravja ali duševne bolečine, kot posledica dejanja pa mora nastati vsaj ena vrsta škode (duševne bolečine, izgubljeno preživljanje, stroški v zvezi z zdravljenjem, pogrebni stroške.) 
Aplikacija sos nezgode
Aplikacija sos nezgode

Kakšno nasilje poznamo in kaj je dobro vedeti?

Poznamo fizično, kot psihično nasilje. Za pridobitev odškodnine pa morajo biti pridobljeni  določeni dokazi.
Aplikacija SOS NEZGODE vam pomaga, da imate trdne dokaze v primeru nasilja in da si hitro pomagate, da se nasilje nad vami preneha.

PRVI KORAK JE, DA NASILJE PRIJAVIMO POLICIJI !!

Kot žrtev imate pravice v postopku in v času postopka ste o poteku seznanjeni. Nasilje se vodi kot kaznivo dejanje in policisti ob zaključeni preiskavi postopek predajo v obravnavo tožilstvu. Zoper povzročitelja se vloži odškodninski zahtevek.

KDO MI PRIPRAVI ODŠKODNINSKI ZAHTEVEK?

Predlagamo, da odškodninski zahtevek ne vlagate sami ampak se obrnete na nas in bomo za vas strokovno  pripravili zahtevek za odškodnino. 

Kontakt

Naše storitve

Aplikacijo izdelal

AKUMEN d.o.o.